• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Stefan
Leestijd: ~7 minuten

Ben je op zoek naar een mooie PVC vloer maar twijfel je tussen een plak PVC en een click PVC vloer? Lees dan gauw verder! Ben je benieuwd naar de verschillen zijn tussen de PVC vloeren collecties? Deze keer in FloerTube: wat is het verschil tussen plak PVC en click PVC?

Verschillende soorten vloeren

Wanneer je naar een nieuwe vloer op zoekt gaat vliegen de Floer mogelijkheden je om de oren. Heb je interesse in een op maat gemaakte eiken houten lamel parket vloer of heb je de voorkeur voor een prachtige eiken visgraat vloer? Ga jij liever voor een realistisch eiken houten design maar met minder onderhoud? Dan zijn wellicht de bijzondere breed laminaat vloeren uit de collectie Landhuis Laminaat of het Steden Laminaat iets voor jou!

Heb je de voorkeur voor een patroon vloer? Kies voor  Visgraat Laminaat! En net wanneer je denkt dat je alles hebt gezien, kom je het PVC assortiment tegen en ontdek je de vele voordelen van deze kunststof vloeren. Van bijzonder en extra groot XL click PVC tot Visgraat Click PVC vloeren, de unieke Walvisgraat PVC vloeren of het extra breed PVC. Er zijn zo veel soorten vloeren! Dat er grote verschillen zitten tussen eiken parket, laminaat en PVC vloeren hoeven we je vast niet te vertellen. Maar wat zijn de verschillen tussen plak en klik PVC vloeren?

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

Floer-ComfyClick-PVC-Bentwoud-Lichtbruin
Floer Natuur Click PVC – Bentwoud Lichtbruin

De afgelopen jaren wordt er steeds vaker voor een PVC vloer gekozen. Waarom? De kunststof vloeren zijn zo populair vanwege het steeds realistischere eiken parket design in combinatie met de voordelen van het materiaal. De vloeren zijn gemaakt van kunststof en zijn daardoor 100% waterbestendig. Daarnaast hebben de vloeren een sterke slijtlaag en gaan ze daardoor jaren mee. De voorkeur voor vloerverwarming in jouw woning? Combineer dit met een PVC vloer. Een PVC vloer is de perfecte warmtegeleider voor op vloerverwarming door het materiaal waar ze van gemaakt zijn! Bij Floer zijn er verschillende klik PVC en plak PVC vloeren collecties verkrijgbaar, hierdoor is er ook een Floer favoriet voor in jouw woning. Maar wat zijn de verschillen tussen plak PVC en click PVC?

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-xl-visgraat-vloer-interieur-
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Het grootste verschil

Het grootste verschil tussen plak PVC en click PVC is de manier van installeren. Plak PVC vloeren bestaan uit flexibele stroken, deze worden verlijmd op de ondergrond. Bij deze vinyl vloeren is het daarom belangrijk dat de ondergrond uiterst vlak is. Het egaal maken van de bodem vloer is hierdoor in principe altijd nodig. Voor het egaliseren en het verlijmen van de plak PVC vloer raden we het aan om gebruik te maken van een legservice. Het is namelijk een heel proces! Wil jij het allerbeste rendement uit de vloerverwarming halen? Een plak PVC vloer is dan de beste keuze!

Wat is het voordeel van een plak PVC vloer?

Doordat plak PVC vloeren worden verlijmd en vervolgens met een metalen wals worden aangedrukt,  zullen de vloerdelen superstrak liggen. Dit wordt gezien als een pluspunt! Er is bovendien geen ondervloer nodig doordat de PVC stroken worden verlijmd op de ondergrond. Al helemaal interessant, een plak PVC vloer kan in veel verschillende patronen gelegd worden. Ook dit wordt gezien als één van de voordelen van een plak PVC vloeren. Dit is mogelijk doordat de stroken geen verbinding hebben en verlijmd gelegd worden. De patroon mogelijkheden zijn daardoor eindeloos!

Alles wat je moet weten over een click PVC vloer

Floer Click PVC Visgraat Ijssel Onbehandeld
Floer Click PVC Visgraat Vloer – Ijssel Onbehandeld

Click PVC vloeren hebben een verbinding waardoor deze type vloeren eenvoudig zelf te leggen zijn. We noemen het daarom ook wel doe-het-zelf PVC vloeren en zijn hierdoor dé grote concurrenten van laminaat vloeren. Een vloer die 100% waterbestendig en zelf te leggen is: wat wil je nu nog meer?

Het egaliseren van de ondergrond is bij deze type vloeren meestal niet nodig. Bestel gewoon de Rigid Click PVC ondervloer mee en de vloer is klaar om gelegd te worden. De Natuur Click PVC vloeren zijn gemaakt met een zogenoemde ‘rigid mineraal core’. We strooien een beetje met de term, maar we verwijzen hiermee naar de tussenlaag van de vloerdelen dat bestaat uit een mix van steen mineralen en PVC. De klik PVC vloer delen zijn daardoor best zwaar en niet flexibel. Bovendien zorgt het ervoor dat deze vloeren geen werking tonen bij verschillende temperaturen en luchtvochtigheid. 

De collecties klik PVC en de Tegel Click PVC hebben beide een Fastclick verbinding, dit leg je gemakkelijk en snel zelf. Er hoeft dus geen specialist ingeschakeld te worden! Het Visgraat klik PVC heeft een Unidrop klikverbinding en is speciaal gemaakt voor deze click PVC vloeren. Met de rubberen hamer en een corrigerende tik zijn ook deze vloeren zelf te leggen. Eerst even acclimatiseren en leggen maar!

Wat is het voordeel van een click PVC vloer?

Een groot voordeel van click PVC is dat in de meeste gevallen de ondergrond niet van te voren geëgaliseerd hoeft te worden. Bovendien zijn de click PVC vloeren makkelijk zelf te leggen en is het daardoor ook mogelijk om de vloer weer mee te nemen bij een eventuele verhuizing. Click PVC vloeren zijn tevens verkrijgbaar in betonlook. Lees hier welke betonlook vloeren er allemaal zijn.

Wat is het verschil tussen plak PVC en click PVC?

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-Bies-en-band-visgraat-vloer
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

De grootste verschil tussen plak PVC en click PVC is de manier van installeren. Maar als het gaat om kwaliteit verschillen deze vloeren niet van elkaar. Welke van deze typen vloeren het beste past bij jouw woning, hangt af van je eigen voorkeur en wensen! 

  • Een PVC vloer die makkelijk te leggen is? Kies voor click PVC
  • Vloerverwarming? Een plak PVC vloer laat iets sneller warmte door
  • Bij click PVC heb je een ondervloer nodig
  • Bij plak PVC moet je de ondergrond laten egaliseren
  • Wil je een vloer welke je ook weer mee kan nemen bij een eventuele verhuizing? Kies click PVC
  • Plak PVC vloeren hebben geen verbinding en kunnen daardoor in verschillende patronen gelegd worden
  • Ga je de klik PVC vloer zelf leggen? Vaak ben je dan iets goedkoper uit
  • Een plak PVC heeft minder snijverlies, zeker bij visgraat is dit een groot voordeel!
  • Plak PVC vloeren zijn zonder plint te leggen

De overeenkomsten tussen plak PVC en click PVC

  • Plak PVC en click PVC zijn beide sterke kunststof vloeren
  • Deze vloeren zijn 100% waterbestendig
  • PVC is zeer geschikt voor op vloerverwarming
  • Met een realistische houtlook

PVC laminaat

In sommige gevallen is het nog wel eens zo dat per ongeluk de term PVC laminaat wordt gebruikt in plaats van Klik PVC. Dit komt doordat Klik PVC vloeren de beste eigenschappen van een laminaat vloer en een PVC vloer hebben. Zo heb je alle voordelen van een vloer gemaakt van PVC en krijg je hier een super handige klik verbinding bij om de vloer mee vast te leggen. Mocht het dus voorkomen dat je ergens de term PVC laminaat leest of hoort, dan wordt er in de meeste gevallen gewoon een Klik PVC vloer mee bedoeld.

Benieuwd naar PVC tegel vloeren in betonlook? Of liever een Visgraat PVC of een XL Visgraat PVC vloer? Bekijk alle plak PVC collecties! Of ontdek de verschillende klik PVC vloeren. Benieuwd geworden naar alle collecties van Floer? Bestel gratis de Floer catalogus pagina en bekijk ze allemaal. Wil jij een vloer in het echt zien? Bestel een proefstaal of ga langs bij jouw dichtstbijzijnde Floer dealer! Heb je last van een kras in je PVC vloer? Hier lees je alles over het wegwerken van krassen op een PVC vloer

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 70 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen