• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Stefan
Leestijd: ~4 minuten

Verschillende afmetingen, structuren en groeven. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer vliegen de specificaties je om de oren. Bij elke laminaat en PVC vloer wordt de zogenaamde ‘gebruiksklasse’ genoemd. Maar wat betekent de gebruiksklasse van een laminaat of PVC vloer? We leggen het hier aan je uit!

Dit betekent de gebruiksklasse van vloeren

Floer-Landhuis-Laminaat-Onbehandelde-Eik-interieur-vloer-doorlopend-patroon-extra-breed-laminaat-vloer-vloeren-extra-brede-laminaat-vloer gebruiksklasse
Floer Landhuis Laminaat – Onbehandelde Eik

Allereerst is het belangrijk om te weten dat niet iedere laminaat of PVC vloer een gebruiksklasse krijgt. Heeft de vloer dit wel? Dat is een flink voordeel! Het houdt namelijk in dat de vloer uitgebreid getest is en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen binnen de EU.

De gebruiksklasse van laminaat of PVC zegt iets over de manier hoe de vloer gebruikt kan worden. Het geeft dus aan wat je kan verwachten van de kwaliteit. Heeft de vloer een hoge gebruikersklasse? Dit betekent dat de vloeren geschikt zijn voor ruimtes waar intensief gebruik van wordt gemaakt. Vloeren met een hoge gebruiksklasse zijn van hogere kwaliteit in vergelijking tot vloeren met een lage gebruiksklasse.

De gebruiksklassen zijn verdeeld in drie categorieën: huishoudelijk, commercieel en industrieel gebruik. Hoe hoger de gebruiksklasse in de bijbehorende categorie, hoe beter de kwaliteit van de laminaat of PVC vloer is. Bekijk hieronder de verschillende categorieën.

Gebruiksklasse Huishoudelijk gebruik

De gebruiksklasse ‘Huishoudelijk gebruik’ bestaat uit vier niveaus: licht, normaal, normaal/intensief en intensief gebruik. Bekijk het onderstaande tabel om te weten te komen in welke ruimtes de vloeren geschikt zijn.

Floer-gebruiksklasse-laminaat-pvc-vloeren-huishoudelijk-gebruik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gebruiksklasse Commercieel gebruik

In deze gebruiksklasse ‘Commercieel gebruik’ zijn er ook vier gradaties: licht, normaal, normaal/intensief en intensief gebruik. Ben je benieuwd hoe sterk jouw vloer is? Ontdek het hier!

Floer-gebruiksklasse-laminaat-pvc-vloeren-commercieel-gebruik

Gebruiksklasse Industrieel gebruik

De laatste gebruiksklasse is industrieel gebruik. Deze vloeren zijn zelfs geschikt voor gebruik in een warenhuis of vliegveld en hebben de hoogste gebruiksklasse! In tegenstelling tot de andere twee gebruiksklassen zijn er hier drie niveaus.

Floer-gebruiksklasse-laminaat-pvc-vloeren-industrieel-gebruik

Floer-Visgraat-Laminaat-Vloer-Bruin-Eiken hoe leg ik een visgraat laminaat vloer
Floer Visgraat Laminaat – Bruin Eiken

De gebruiksklasse van de vloeren van Floer

Wil je weten hoe het zit met de vloeren van Floer? Alle laminaat en PVC vloeren hebben een gebruiksklasse. Dit betekent dus dat onze vloeren uitgebreid getest zijn en voldoen aan de strenge kwaliteitseisen. Hieronder lichten we de gebruiksklasse van iedere collectie toe. Hierdoor weet je precies hoe sterk de vloeren zijn en wat je kan verwachten qua kwaliteit!

De gebruiksklasse van laminaat vloeren

Het laminaat van Floer heeft minstens gebruiksklasse 23/32. Dit betekent dat de vloeren geschikt zijn voor intensief huishoudelijk en normaal commercieel gebruik. Het geldt voor de collecties:

Bovendien hebben de Authentiek Laminaat en Visgraat Laminaat vloeren zelfs gebruiksklasse 33!

De gebruiksklasse van plak PVC vloeren

Floer-Walvisgraat-PVC-Orka-Onbehandeld-xl-visgraat-vloer-interieur-
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

De plak PVC vloeren hebben gebruiksklasse 23 / 33 / 42 waardoor de vloeren voor intensief huishoudelijk, intensief commercieel en zelfs normaal industrieel gebruik geschikt zijn! Dit is geldig voor:

De gebruiksklasse van click PVC vloeren

De vloeren die vallen onder het Click PVC assortiment hebben een gebruiksklasse 23 / 33 wat staat voor intensief huishoudelijk en intensief commercieel. Deze gebruiksklasse zit op:

AC waarde laminaat vloeren

Wist je dat laminaat vloeren ook nog een AC waarde hebben? Dit geeft aan dat de slijtvastheid van de toplaag van de laminaatvloeren is beoordeeld. Hoe hoger de waarde, hoe sterker de laminaatvloer is. De laminaatvloeren van Floer vallen onder AC4, AC5 en AC6. Hierdoor ben je bij Floer verzekerd van laminaat van hoge kwaliteit!

Floer-gebruiksklasse-ac-waarde-laminaat-pvc-vloeren

Heb je een favoriete vloer gevonden en ben je benieuwd hoe deze in jouw woning ligt? Bestel een proefstaal en ontvang een brievenbus pakketje thuis! Of maak een afspraak bij jouw dichtstbijzijnde dealer om een Floer op een groter oppervlakte te zien. Heb je meer interieur inspiratie nodig? Bekijk bijvoorbeeld de inspiratie pagina en kom binnenkijken bij andere Floer klanten. Hierdoor krijg je nog een beter beeld van hoe een vloer in een woning eruit ziet. Of bekijk onze informatie FloerTube video’s voor nog meer informatie over vloeren!

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 70 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen