• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~5 minuten

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer maar raak je aan het twijfelen door het enorme aanbod? Benieuwd naar welke vloer het beste bij jouw situatie past? Een nieuwe vloer kiezen doe je niet zo één, twee, drie. Door een vloer wordt jouw huis een thuis. Een goede, weloverwogen keuze maken is dus erg belangrijk! Weet jij waar je op moet letten bij het aanschaffen van een vloer? In deze aflevering van FloerTube geven we je 5 handige tips bij het kopen van een nieuwe vloer.

Tip 1 De indeling van jouw woning

In welke ruimte komt de vloer te liggen? Welke vorm heeft deze ruimte? Komt de vloer in de woonkamer of ook in een smalle ruimte, zoals een gang? Is de ruimte groot en breed of juist smal en lang? De eerste tip is dan ook een hele belangrijke, let goed op de indeling van jouw woning.

Floer-Landhuis-Laminaat-Onbehandelde-Eik-sfeer-vloer-extra-breed
Floer Landhuis Laminaat – Onbehandelde Eik

Heb je een normale tot grote (woon)ruimte? Er is dan genoeg ruimte voor een extra brede vloer, bijvoorbeeld breed laminaat of een XL visgraat vloer. Je kunt ook kiezen voor een visgraat vloer met normale afmetingen zoals het visgraat laminaat. Ben je bang dat het vloeroppervlakte hierdoor druk oogt? Integendeel, de Landhuis Laminaat vloeren hebben een doorlopend patroon waardoor de grote ruimte juist rustiger oogt! De afmetingen van de ruimte worden hierdoor sterk benadrukt. De Floer Walvisgraat PVC vloeren hebben een microvelling waardoor ook extra grote visgraat vloeren erg mooi zijn in een (grote) woonkamer.

Is de ruimte waar de vloer komt te liggen smal? Dan is een patroonvloer een aanrader! Zorg ervoor dat de punt van de vloer richting het licht gaat, hierdoor creëer je een optischr ‘illusie’. Het lijkt dan dat de ruimte breder of juist dieper lijkt.

Tip 2 Hoe ga jij de vloer gebruiken?

Floer Walvisgraat PVC Orka Onbehandeld Eiken Sfeer 3
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

Een van de belangrijkste vragen. Wat verwacht je van de vloer en hoe wordt deze gebruikt? Heb je een groot huishouden met kinderen en huisdieren? In welke ruimte komt de vloer te liggen, komt deze bijvoorbeeld ook in de keuken en badkamer?

Dit zijn allemaal vragen waarover jij moet nadenken. Breng in beeld hoe jij de vloer gaat gebruiken. Wil je een sterke vloer met weinig onderhoud? Een laminaat vloer kan dan zeer geschikt zijn. Ben je op zoek naar een vloer die tegen een stootje kan? Kies voor PVC. Of wil jij juist de charme van een echte eiken houten vloer beleven? Ga dan voor eiken parket. Deze vloeren moet je wel zorgvuldig onderhouden zodat jij optimaal van je vloer kunt genieten. Heb je een huishouden met kinderen of huisdieren en een houten vloer? In dat geval raden we het aan om de vloer regelmatiger een onderhoudsbeurt te geven.

Tip 3 Gebruik de lichtinval

Lichtinval geeft jouw woning of ruimte een andere belevenis. Een ruimte kan er bijvoorbeeld meer diepte door krijgen. Wil je een patroonvloer? Laat het patroon richting het licht gaan. Hierdoor accentueer je de ruimte in zijn vorm. Daarnaast zorgt lichtinval er voor dat de kleur van een vloer wordt benadrukt. Zo kan een vloer donkerder lijken in een ruimte met weinig licht en juist lichter ogen waar veel licht inval is. Wil je weten hoe een vloer er bij jou thuis uitziet? Vraag een proefstaal aan. Je krijgt dan een klein stukje van de vloer thuis afgeleverd, hierdoor weet je precies hoe de vloer er uit komt te zien in jouw woning.

Tip 4 Houd rekening met de ondergrond

Ligt er vloerverwarming in de woning? Houd hier rekening mee! In dat geval moet je een vloer hebben welke geschikt is voor vloerverwarming. Let op de warmteweerstand. Hoe lager de warmteweerstand, hoe sneller de vloer warmte door laat. Er zijn verschillende laminaatvloeren met een lage warmteweerstand. Wil je het allerbeste rendement uit jouw vloerverwarming halen? Dan kom je terecht bij PVC vloeren. Wil je een houten vloer combineren met vloerverwarming? In tegenstelling tot wat mensen denken kunnen houten vloeren ook zeker op vloerverwarming worden gelegd. In dit geval moet er worden gezorgd voor zo min mogelijk temperatuur verschillen.

Floer Eiken Visgraat Parket Vloer Onbehandeld Geolied Sfeer 0 een nieuwe vloer kiezen 5 handige tips
Floer Eiken Visgraat Parket – Onbehandeld Geolied

Bestaat de ondergrond uit houten planken? Zorg ervoor dat de ondergrond vlak en egaal is voordat jouw vloer geplaatst wordt. Gebruik bijvoorbeeld (houten) egaliserende ondervloer platen. Heb je een andere soort ondergrond maar is deze niet egaal? Laat dan een parketteur de ondergrond egaliseren.

De juiste ondergrond is heel belangrijk. Niet alleen voor het leggen van een vloer maar ook om zo lang mogelijk van jouw vloer te kunnen genieten!

Tip 5 Het totaalplaatje van jouw interieur

De laatste van de 5 handige tips bij het kopen van een vloer! Vergeet niet het totaalplaatje! Welke interieurstijl geef jij je woning? Ook hier hangt de keuze van een vloer aan af. Heb je al een bepaalde inrichting in gedachten? Dan wil je natuurlijk weten welke vloer bij welke woonstijl hoort. Op onze website staan verschillende blogs over interieur stijlen en vloeren. Wil je een industrieel interieur met robuuste meubels? Of ga je meer voor een Scandinavische stijl? Liever een bohemian inrichting? Lees de interieur blogs. Hierdoor kies jij de juiste vloer kleur welke precies past bij jouw woning en situatie!

Dit waren de 5 handige tips die jij kunt gebruiken bij het kopen van een nieuwe vloer. Meer FloerTube video’s zien? Dat kan! Ben jij benieuwd naar de verschillen tussen Plak PVC en Click PVC vloeren? Of vraag jij je af hoe je een eiken visgraat parket vloer legt? Kijk alle vloer video’s.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 70 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen