• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~3 minuten

Een nieuwe aflevering van Floertube! In deze video vertelt Guido over de drie verschillende structuren van laminaat en PVC vloeren. Vloeren kunnen een vlakke structuur hebben, een voelbare structuur en als laatste kunnen ze ook afgewerkt zijn met een 3D structuur. De laatste wordt ook wel ‘Register Embossed’ genoemd. Maar wat betekenen de verschillende structuren in vloeren en welke voordelen zijn er? Bekijk de video hier!

De drie structuren van laminaat en PVC vloeren

Zoek jij een laminaat of PVC vloer met een realistische houtlook? Of juist een vloer met weinig structuur? Dan is het belangrijk dat jij weet welke verschillende structuren er zijn. Bij Floer hebben we drie verschillende structuren: egaal, voelbaar en 3D. We gaan elke structuur voor je uitleggen.

Egaal en vlak

Een vloer met een vlakke structuur heeft geen enkele voelbare structuur in de toplaag. Deze vloeren zijn compleet vlak en egaal. De Visgraat Laminaat vloer met een nagenoeg vlakke toplaag die Guido laat zien in de video, is de kleur Mat Wit Eiken. Wist je dat een standaard parketplank ook een vlakke, egale toplaag heeft? Om de houtstructuur te voelen in een eiken parket plank moet deze eerst (licht) geborsteld worden.

Voelbaar te voelen!

Vloeren met een voelbare structuur hebben een lichte structuur in de toplaag. Maar deze structuur loopt niet gelijk met het zichtbare houtpatroon in de vloer. Wat is het voordeel van een vloer met voelbare structuur? Laminaat vloeren en PVC vloeren met een voelbare structuur hebben een realistischer houtpatroon wat ook ‘echter’ aanvoelt wanneer je met blote voeten/sokken over de vloer loopt! Dit voelbare hout patroon wordt bovendien nog eens extra zichtbaar met lichtinval op de vloer.

BiesBosch Beige Comfy Click PVC Sfeer
Floer Natuur Click PVC – Biesbosch Beige

Benieuwd naar een vloer met een voelbare structuur? Bekijk hierboven het Natuur Click PVC – Biesbosch Beige! Of bekijk eens de Visgraat Click PVC collectie! Naast Klik PVC vloeren zijn er ook Plak PVC vloeren met een voelbare structuur zoals het Tegel PVC, breed PVC en Walvisgraat PVC.

3D structuur / Register Embossing

Kan het nog realistischer? Maar natuurlijk! Er zijn ook laminaat en PVC vloeren beschikbaar met een zogenaamde 3D structuur. Naast dat deze structuur voelbaar is in de toplaag, loopt deze ook nog eens exact gelijk met de structuur van het design op de plank. Echter wordt het niet! Hier zie je dan ook dat de structuur vaak nog grover en dieper in de toplaag is verwerkt. Daardoor voel je deze Register Embossing nog beter wanneer je over de vloer loopt. Ook bij deze 3D structuur wordt de geloofwaardigheid van bijvoorbeeld een laminaat of Visgraat PVC vloer nog eens versterkt bij lichtinval van buiten. Niemand zal nog zien dat het geen echte parketvloer betreft!

Floer-Natuur-Click-PVC-Vloer-XL-Dwingerderveld-Natuur-super-detail
Floer Natuur Click PVC – Dwingelderveld Natuur XL

Nog een aflevering van FloerTube kijken?

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 70 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen