• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~4 minuten

Een nieuwe FloerTube video! Een vloer zonder groeven, microvelling of een V-groef. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? De verschillende soorten randafwerkingen rondom de planken, ook wel de groeven genoemd, geven vloeren een prachtige uitstraling. Er zijn drie verschillende soorten: een V-groef rondom de plank (2-V en 4-V), microvelling of een vloer zonder groef, dit noemen we vlak. Ben jij je aan het oriënteren? En wil je weten wat de verschillen zijn? We leggen het graag uit.

Een vloer zonder groeven, met microvelling of een V-groef

Een vloer zonder groeven

Floer Eiken Visgraat Parket Vloer Onbehandeld Geolied Sfeer 10 Een vloer zonder groeven, microvelling of een V-groef
Floer Eiken Visgraat Parket – Onbehandeld Geolied

Vloeren zonder groeven zorgen voor een extra strak resultaat. De meeste laminaat en PVC vloeren hebben een V-groef of hebben een microvelling rondom de plank. Eiken parket vloeren zijn een maatproduct en kunnen gepersonaliseerd worden op basis van jouw wensen. Hierdoor zijn eiken houten vloeren beschikbaar met V-groef, microvelling en een vlakke afwerking. Kies je voor vlak? Het geeft een woning een bijzonder effect. Een vloer zonder groef zorgt voor een rustige uitstraling.

Wil je een laminaat vloer zonder groef? In onze unieke vintage collectie Sloophout Laminaat zijn er enkele vloeren met een vlakke afwerking. Benieuwd naar een parketvloer zonder groeven? Bekijk de inspirerende foto’s en video van een volledig vlakke eiken visgraat parket vloer.

Een subtiele microvelling

Floer Walvisgraat PVC Orka Onbehandeld
Floer Walvisgraat PVC – Orka Onbehandeld

eVloeren met een microvelling zijn meestal PVC vloeren. In vergelijking met laminaat- of eiken houten vloeren zijn deze kunststof vloeren zeer dun. Een V-groef heeft een dikte van 2 mm of meer waardoor dit bij Plak PVC vloeren niet kan. Een microvelling bij een Plak PVC of Click PVC vloer legt de focus op de plank en geeft deze vloeren een realistische houten uiterlijk. 

Click PVC vloeren zijn dikker dan Plak PVC vloeren. Binnen deze collectie zijn er vloeren met een microvelling (ook wel 4-MV genoemd) en 4-V groef. De keuze is reuze! Bekijk Plak PVC vloeren of Natuur Click PVC vloeren met een subtiele microvelling (MV-groef).

Vloeren met een V-groef

Een groef accentueert het formaat van de plank. Er zijn twee mogelijkheden in beschikbaar: 2-V en 4-V. Een vloer met een 2-V heeft een groef enkel langs de lange zijde van de plank. Dit zorgt voor een prachtig doorlopend patroon. Heeft een vloer een 4V dan heeft het een groef aan alle zijden en dus rondom de plank. Hierdoor wordt het formaat extra benadrukt, zo ligt de nadruk op het patroon zoals bij een visgraat vloer of legt het de nadruk op de breedte zoals bij een brede laminaat vloer. 

Een vloer zien met een 2-V groef? Bekijk het Landhuis Laminaat Onbehandelde Eik, het extra brede laminaat heeft dankzij het uiterlijk van de vloer en de 2-zijdige groef aan de lange zijde een eindeloos doorlopend patroon. Vloeren uit de Visgraat Laminaat collectie maar ook de Visgraat Click PVC vloeren zijn afgewerkt met een 4-zijdige V-groef. Dit zorgt er voor dat de plank delen extra worden benadrukt en geeft het visgraat patroon net dat beetje extra.

Floer-Visgraat-Laminaat-Vloer-Bruin-Eiken vloer v-groef
Floer Visgraat Laminaat – Bruin Eiken

Meer FloerTube video’s

Nu weet je alles over een vloer zonder groeven, met microvelling of een V-groef. Wil je meer FloerTube video’s zien? Wil je weten of wat de verschillen tussen laminaat en PVC vloeren zijn of hoe het onderhouden en schoonmaken van jouw vloer moet. Blijf op de hoogte van FloerTube en volg Floer op YouTube. Heb je een vraag of een onderwerp welke je graag behandeld ziet worden? Geef het aan ons door en wie weet komt het naar voren in een van onze volgende video’s of op Floer blog.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 70 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen