• 15 - 35 Jaar Garantie
 • 100% duurzaam
Door: Jet
Leestijd: ~6 minuten

Een visgraat click Vinyl vloer leggen, hoe doe je dat? Dankzij de handige klikverbinding leg je het deze visgraat patroon vloer eenvoudig en snel zelf! Kan jij wel wat extra hulp gebruiken? Met deze leg video en stappenplan in het blog kan jij zelf een visgraat klik PVC vloer leggen. Ontdek hoe eenvoudig je een starterspunt maakt voor jouw visgraat click Vinyl en vervolgens de Floer verder legt. In deze FloerTube video laten we precies zien hoe je dit doet. Kijk en lees gauw verder!

Stappenplan: Hoe leg je een visgraat click Vinyl vloer

Het leggen van een recht laminaat vloer is een stuk eenvoudiger dan het leggen van een visgraat vloer. Bij het installeren van een patroonvloer is het niet erg om wat extra hulp en begeleiding krijgen. Via de handige FloerTube video’s delen we graag handige vloer tips, leginstructies en inFloermatie. Deze keer staat het zelf leggen van visgraat click PVC vloer centraal. Hoe te beginnen? Je zorgt voor een soepel begin door eerst alle benodigdheden erbij te pakken.

Benodigdheden

Bij het leggen van jouw visgraat Click Vinyl vloer kan je een aantal benodigdheden gebruiken. Wat heb je nodig?

 1. Afstandhouders (inhoud Floer legset)
 2. Stofzuiger
 3. Rubberen hamer
 4. Potlood
 5. Aanslagblok (inhoud Floer legset)
 6. Lineaal
 7. Floer Alutape
 8. Stanleymes
 9. PVC knipper (of decoupeerzaag)
 10. Rigid Click PVC ondervloer
 11. Kundige legger
 12. Een geacclimatiseerde Visgraat Click Vinyl Floer

Floer-Visgraat-Click-PVC-Rijn-Gerookt-Wit-keuken

Stap 1: Het acclimatiseren van de vloerdelen

Voordat een vloer gelegd kan worden, is het essentieel dat de vloerdelen minimaal 48 uur liggen te acclimatiseren in de ruimte waar deze komt te liggen. Het acclimatiseren van een vloer is belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloerdelen kunnen wennen aan het binnenklimaat. Bij iedere type vloer is dit sterk aan te raden en is het essentieel als eerste stap voordat de vloer gelegd kan worden. Meer weten? Hier lees je alles over het acclimatiseren van een vloer.

Stap 2: De ruimte schoonmaken

We spoelen de tijd vooruit. De vloer heeft 48 uur in de ruimte gelegen waar deze ook gelegd wordt en is nu goed geacclimatiseerd. Je kunt nu beginnen met het leggen van de vloer! In stap 2 is het belangrijk dat je zorgt voor een frisse start. We maken de ruimte goed schoon met behulp van een goede stofzuiger.

Floer tip!

Zijn er kleine oneffenheden in de ondergrond? Met behulp van een plamuurmes zijn deze eenvoudig weg te werken! Over een lengte van 2 meter mag er niet meer dan 2 mm hoogteverschil aanwezig zijn. Dit geldt zowel bij visgraat click Vinyl vloeren, als bij visgraat parket en visgraat laminaat vloeren. Door de grote hoeveelheid verbindingen bij deze patroonvloeren raden we een uiterst strakke ondergrond aan.

Stap 3: Ondervloer leggen

Nu de ondergrond schoon is, kan de ondervloer gelegd worden. Rol over het oppervlakte waar je gaat beginnen met het leggen van de visgraat click Vinyl vloer, de rollen uit. Verbind de verschillende stroken met elkaar met de Floer Alutape.

Floer tip!

Doordat Click Vinyl vloerdelen extra sterk en zwaar zijn vanwege de rigid core tussenlaag, raden we sterk het gebruik van een ondervloer aan met een extra hoge druksterkte. De rigid click PVC ondervloer is hier speciaal voor gemaakt en heeft een extreem hoge druksterkte van 400 KPA. Dit biedt de zware vloerdelen voldoende weerstand en zorgt voor kwaliteitsbehoud van de klikverbinding. Alleen in combinatie met deze ondervloer ontvang je de fabrieksgarantie van 20 jaar op de vloerdelen.

Stap 4: Het maken van een visgraat click Vinyl starterspunt

Een rigid visgraat click Vinyl vloer bestaat uit A en B planken, in 1 pak zitten er 10 linker- en 10 rechter delen. Voor het maken van een starterspunt van een visgraat click Vinyl vloer zijn er 3 A en 3 B planken nodig. Deze klik je in elkaar tot een punt. Trek nu een lijn van het hoogste punt van plank A (links) naar het laagste punt van plank B (rechts). Na het aftekenen moeten we de vloerdelen op maat maken. Dit kan met behulp van een PVC knipper of een decoupeerzaag (met voorkeur met een extra fijn zaagje, dit zorgt voor het mooiste resultaat). De punt die overblijft is het starterspunt. De reststukken bewaren we, omdat van deze stukken ook een punt van te maken is bewaren we dit voor het einde van de Floer. Herhaal dit proces totdat je zo veel starterspunten hebt als je nodig hebt.

Floer tip

Wil je zeker weten of je visgraat click Vinyl starterspunt klopt? Na het aftekenen kan je dit eenvoudig controleren! Beide kanten van het starterspunt moeten namelijk  1 plank lengte / vloerdeel lang zijn!

Floer-Visgraat-Click-PVC-IJssel-Onbehandeld-click-vloer Een Visgraat Click PVC vloer leggen, hoe doe je dat?

Stap 5: De punten met elkaar verbinden

In stap 5 verbinden we de punten met elkaar. Leg de starterspunten op een rij naast elkaar bij de muur waar je begint met het leggen van de visgraat klik Vinyl vloer. De starterspunten met elkaar verbinden doen we door aan beide kanten van alle punten planken te verbinden. Tik de planken die je met ieder starterspunt verbind goed aan met een aanslagblok en een rubberen hamer. Hierdoor zorg je voor een verzegelde visgraat click Vinyl vloer. Nu alle punten aan elkaar vastzitten kan je de afstandhouders plaatsen. Zorg voor 0,5 cm afstand tussen de muur en de vloer. Let er daarnaast op dat bij beide zijkanten van de Floer de afstand gelijk zijn aan elkaar.

Stap 6: Visgraat click Vinyl vloer leggen

De visgraat click Vinyl vloer ligt nu goed in het midden en daarom kunnen we verder met het plaatsen van de vloerdelen. Dit doen we van links naar rechts, op de zogeheten zigzag manier. Blijf er goed om denken om alle vloerdelen aan de lange zijde en kopse kant goed aan te tikken. Herhaal dit totdat je de hele vloer hebt gelegd.

Stap 7: Floer jezelf

Wanneer je aan het einde van de Floer bent gekomen kan je voor de lege hoekjes de reststukken van het starterspunten gebruiken. Maak deze op maat en leg de laatste Visgraat Click Vinyl vloerdelen er in! Gefeliciteerd, je hebt jezelf #gefloerd!

Floer-Visgraat-Click-PVC-Rijn-Gerookt-Wit-woonkamer Een Visgraat Click PVC vloer leggen, hoe doe je dat?

 

Gefloerd met een visgraat click Vinyl Floer? Deel het eindresultaat met ons! Dat kan via de Floer klantenservice of volg Floer op sociale media zoals Facebook en Instagram en deel jouw foto! Wil je meer legvideo’s zien zoals hoe leg ik een visgraat laminaatvloer? Naast deze prachtige visgraat Click Vinyl vloeren zijn er ook sterke click PVC vloeren in extra lange en brede lengtes. Fan van betonlook vloeren? Bekijk dan eens het Floer Tegel Click PVC Bekijk alle vloeren en bestel een proefstaal van jouw favoriete vloer. Wil je graag een visgraat vloer, maar weet je niet welke je moet kiezen? Ontdek hier 4 tips bij het kiezen van een visgraat vloer. Wil je graag weten wat de verschillen zijn tussen een visgraat laminaat vloer en een visgraat Vinyl vloer? Lees het in de blog over het verschil tussen visgraat laminaat en visgraat PVC.

Gratis Collectieboek?

Meer lezen?

Vraag het gratis Floer Collectieboek aan en blader door meer dan 80 pagina’s aan Floer inspiratie en collecties!

Aanvragen