• 15 - 35 Jaar Garantie
  • 100% duurzaam
Door: Lars
Leestijd: ~6 minuten
Floer-Natuur-Click-PVC-Vloer-Veluwe-Onbehandeld-geluiddempend-PVC
Floer Natuur Click PVC vloer – Veluwe Onbehandeld

Zorgen voor de perfecte omstandigheden voor een vloer zodat jij er zo lang mogelijk van kunt genieten! Dat is het belangrijkste wat je kunt doen wanneer je een nieuwe vloer koopt. Hoe zorg je voor de juiste omstandigheden van een click Vinyl vloer? Je leest in deze blog waar jij aan moet denken en waarom dit zo belangrijk is. Klik Vinyl vloeren hebben een speciale ondervloer nodig zodat de zware click Vinyl planken zo lang mogelijk mee gaan. Op deze manier houd jij jouw rigid Click PVC, Visgraat click PVC of Tegel Klik PVC vloer zo lang mogelijk in optimale staat!

Waarom een ondervloer?

De reden dat je een ondervloer moet gebruiken is eigenlijk vrij simpel. Als je een klik vloer zonder ondervloer op de grond legt dan kan het zijn dat deze het niet lang vol houdt. De vloer zal in direct contact met een erg harde ondergrond die niet voldoende meeveren. Zodra je erop gaat lopen, springen of besluit er een complete full-body workout thuis op te doen zal de vloer kunnen gaan kraken en kan de klikverbinding van de vloer onherstelbaar beschadigd raken. Een ondervloer werkt dus eigenlijk als een soort kussen tussen de vloer en ondergrond. Dit kussen biedt bescherming aan de vloer delen en zorgt ervoor dat de klikverbinding ondersteunt wordt. Deze ondersteuning aan de klikverbinding is essentieel voor het behouden van de kwaliteit van de vloer. Daarnaast biedt een ondervloer aan de vloer nog meer voordelen! Zo kunnen ondervloeren geluid reduceren met een 10 dB certificaat, kunnen ondervloeren een isolerende functie hebben en zijn sommige heel geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Kan je een vloer ook zonder een ondervloer leggen?

Nee, je kunt een vloer niet zonder een ondervloer leggen. Tenzij het gaat om een verlijmde vloer zoals plak PVC vloeren of een eiken parket vloer raden we dit sterk af!

Waarom een ondervloer bij click Vinyl?

Het moge duidelijk zijn: een ondervloer bij een laminaat, zwevende lamel parket vloer of click Vinyl vloer is belangrijk! Door gebruik te maken van een vloer wordt er bepaalde druk uitgeoefend op de verbinding. De bescherming van de klikverbinding op de vloerdelen is uiterst belangrijk. Ook bij het kiezen van een klik PVC vloer is een goede ondervloer van groot belang. En daar gaat het in dit artikel over dus zoomen we daar even dieper op in. Want waarom is een ondervloer bij klik PVC belangrijk? En waar moet je opletten bij het kiezen van een goede ondervloer?

Doordat klik Vinyl is voorzien van een rigid core, ook wel steenmineralen tussenlaag genoemd, is het belangrijk om deze vloeren te combineren met een goede ondervloer. De belangrijkste eigenschap waar naar gekeken moet worden bij een ondervloer voor een click Vinyl vloer is de hoogte van de druksterkte. De term die hiervoor gebruikt wordt in de vloeren wereld is de kPa waarde. Wat geeft dit aan? De kPa waarde laat zien hoeveel druksterkte er nodig is om een bepaald materiaal te doen vervormen. Leuk feitje: het meten van deze sterkte wordt niet gedaan aan de hand van bodybuilders, maar gewoon door machines. Maar waarom is deze druksterkte zo belangrijk bij een click Vinyl vloer? Bekijk de video en ontdek het!

Een ondervloer met een hoge kPa waarde

Floer-Visgraat-Click-PVC-Rijn-Gerookt-Wit-woonkamer-welke-ondervloer-bij-klik-pvc
Floer Visgraat Click PVC – Rijn Gerookt Wit

Door een ondervloer te kiezen met een hoge kPa waarde zorg jij ervoor dat de klikverbinding stabiel blijft en genoeg tegen druk krijgt. Click Vinyl vloeren zijn redelijk zwaar in vergelijking met bijvoorbeeld breed laminaat. Bij het constant uitoefenen van druk op deze verbinding kan dit er in het uiterste geval voor zorgen dat de verbinding breekt. Wil je ervoor zorgen dat jou dit niet overkomt? Ga dan bij een klik Vinyl vloer altijd voor de Floer Rigid Click PVC Ondervloer! Deze ondervloer is de perfecte keuze door de extreem hoge kPa waarde van 400. Ga je zelf op zoek naar een sterke ondervloer? Kies dan een ondervloer met minimaal 300 kPa waarde. Alleen dan kunnen we de kwaliteit van de Floer garanderen. Maar dat is nog niet alles!

Floer tip!

Als je de Floer Rigid Click Ondervloer combineert met één van de Floer Klik Vinyl vloeren dan krijg je garantie van maar liefst 20 (!) jaar.

Ondervloer voor Klik Vinyl in een bovenwoning

Wil je graag een klik Vinyl vloer in een bovenwoning leggen? Dit kan! Er zijn wel twee factoren waar je rekening mee moet houden. De eerste is dat de ondervloer die je gebruikt altijd de juiste kPa waarde moet hebben. Als tweede zal je rekening moeten houden met de geluidsreductie van de ondervloer. Er geldt namelijk in Nederland een wettelijke eis voor minimale geluidsreductie voor vloeren in een bovenwoning. Deze eis stelt dat de vloer in combinatie met ondervloer een minimale geluidsreductie moet kunnen waarborgen van 10 dB Llin. Buiten Nederland wordt de dB waarde aangegeven in Lw. Zorg er dus altijd voor dat je een ondervloer uitkiest die een geluidsreductie heeft van 10 dB Llin. Je kunt jouw Floer dealer hiervoor altijd om het beste advies vragen.

Moet ik ook rekening houden met een 10dB eis als ik deze vloer wil leggen op een slaapkamer in mijn eigen huis? Nee! De eis geldt alleen bij bovenwoningen. Dus bij het leggen op een boven- of benedenverdieping in je eigen huis hoef je hier geen rekening mee te houden.

Lemelerberg Lichtgrijs Click Tegel PVC Sfeer-click-versus-plak-tegel-pvc-welke-ondervloer-bij-klik-pvc
Floer Tegel Click PVC – Lemelerberg Lichtgrijs

Alles waar je rekening mee moet houden

We zetten nog even alles voor je op een rijtje. Een ondervloer dient dus eigenlijk als een soort kussen tussen de ondergrond en de vloerdelen. Dit ‘kussen’ vangt de klappen op die de vloer iedere keer krijgt als er iemand op loopt zodat de klikverbinding stabiel blijft en niet breekt. Hiernaast kan de ondervloer voor geluidsreductie zorgen. Een ondervloer voor een klik Vinyl vloer moet een bepaalde kPa waarde hebben die er voor zorgt dat de klik verbinding voldoende ondersteuning krijgt. De Floer Rigid Click Ondervloer is hiervoor perfect en geeft in combinatie met een klik PVC vloer 20 jaar fabrieksgarantie.

Wil je een klik Vinyl vloer op een bovenverdieping leggen? Zorg er dan voor dat je ondervloer naast een hoge druksterkte ook zorgt voor voldoende geluidsreductie. Deze eis staat wettelijk vastgesteld op 10 dB Llin.

Bekijk het assortiment

Naast click Vinyl vloeren zijn er genoeg andere vloeren om uit te kiezen! Zo vind je hier onder andere het breed laminaat, deze vloeren zijn ook voorzien van een handige klik verbinding. Toch liever een PVC vloer? Ontdek het bijzondere en 100% veilig breed PVC! Fan van het visgraat patroon? Dan kun je kiezen voor het Visgraat PVC of zijn grotere broer, het Walvisgraat PVC. Deze XL visgraat vloeren zijn ook in andere materialen verkrijgbaar zoals het Eiken Visgraat Parket. Weet je nog niet helemaal welke visgraat vloer je wilt kiezen? Lees dan hier 4 tips bij het kiezen van een visgraat vloer! Nog meer tips om jouw PVC in een optimale staat te houden? Hier lees je hoe je krassen op een PVC vloer wegwerkt.